Na winst in 2019 en 2021 gaat maandag Archange opnieuw voor de winst

MEDEMBLIK – Archange de Jiel kan maandag 19 september zorgen voor een unieke hattrick in Medemblik. De ruin van Stal de Groningers kan na zijn overwinningen in 2019 en 2021 voor de derde keer op rij de winst pakken tijdens de kortebaan op de Nieuwstraat. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De titelverdediger voelt zich duidelijk op zijn gemak in Medemblik. Tijdens zijn fraaie carrière kwam hij 28 keer aan de starts en boekte vier overwinningen. Twee keer won hij in Beverwijk en twee keer in Medemblik. Maandag is Archange de Jiel met pikeur Demi Veenstra opnieuw één van de kanshebbers in het veld van in totaal zestien deelnemers.

Concurrent

Zijn grootste concurrent komt uit de eigen stal. Candy Blue Chip zegevierde dit seizoen al in Egmond aan den Hoef en Bemmel. Beide keren deed ze dit met groots machtsvertoon. Donderdag komt ze ook in actie in Enkhuizen. In Medemblik is ze maandag overduidelijk het te kloppen paard.

Jocke Cane, de winnaar van Zwanenburg, is een andere kanshebber. De troef van eigenaar Piet Siderius was na een mindere periode sterk verbeterd in Purmerend. In de derde omloop gooide hij met een galoppade op het beslissende moment zijn eigen glazen in. Wanneer hij de stijgende lijn doortrekt, zijn er kansen in Medemblik. Ook Hero Baldwin, eerder deze maand winnaar in Heemskerk, doet mee om de prijzen.

Tips van de pro’s: 1. Archange de Jiel (NR.3) 2. Candy Blue Chip (NR.14) 3. Kelsa Europoort (NR.11) 4. Hero Baldwin (NR.4)
Outsiders: Jocke Cane (nr.8) en Cotton Eye Joe (nr.16)