Mozaïek Peter R. De Vries Nederlands Kampioen Bloemendagen 2022

ANNA PAULOWNA – Familie Kesteloo en prikploeg heeft de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Bloemendagen’ gewonnen! Al jaren doet de familie vol enthousiasme mee met de Bloemendagen in Anna Paulowna, Noord-Holland. In 2015 werd de familie Kesteloo voor het laatst Nederland Kampioen en nu slepen ze weer de prijs binnen met PETER R. DE VRIES.

De vakjury beloonde de Nederlands Kampioen met 111,9 punten. ‘Ik ben het hele jaar op zoek, toen hij kwam te overlijden wist ik het al….Het is een eerbetoon’, aldus Gaby Kesteloo. De prikploeg bestaat uit zes prikkers en wat jeugd erbij. ‘Belangrijkste is de catering’, aldus Marius Kesteloo: ‘met ’s ochtends vroeg de eerste Jägermeister erin.Gezelligheid staat voorop!’ Het mozaïek is te bewonderen aan de Wallerweg 6A Breezand.

Nummer twee is Prikploeg Lieve’s hoeve geworden met 111 punten met het mozaïek ‘Confetti!’. Op de derde plek is prikploeg De Strijders geëindigd met ook een mozaïek van Peter R. de Vries met 109,8 punten. De top 2 verdient ereklasse met lof van de jury.

Overige categorieën

Bij de categorie Toekomst (13 – 20 jaar) werd prikploeg Team Fenna ‘OMG’ kampioen (97,1 pt). Cor’s mini Kroost met ‘TikTok’ werd tweede (85,5 pt)

Bij de titel Kampioen Werkstukken werd Evert-Jan en de Zandvaartprikkers met ‘Indianen trots’ (103,7 pt) kampioen met op de voet gevolgd door De Hyacintjes met ‘Met de teletubbies op de foto’ (100,1 pt). De derde prijs ging naar de Spoorbuurtjes met ‘Kermis in de Spoorbuurt’ (88,1 pt).

De jeugd doet dit jaar ook weer volop mee. Bij de jeugd heeft Milena en Jo-ann met ‘Vrolijk Pasen’ gewonnen(105 pt). Daphne, Mike en vrienden zijn geëindigd op de tweede plek met ‘Indianen kinderen’ (104 pt). Met 101,5 punten is Eline van der Lee geëindigd op de derde plek met ‘Kijk naar mij’.

Bij de Bruggen-categorie zijn de Geldersebuurtprikkers met ‘Gelderse buurtprikkers zetten de toon’ het sterkst (108,4 pt). De Zonnemaat Kanjers pakte de eerste prijs in de categorie Bedrijven in Kleur met 82,4 punten. De categorie Eigen Huis is gewonnen door ‘Arie aan de skilder’ door Made bij Ons Stekkie (104,5 pt). Kampioen Straat is Klaverblad/Oosterveld geworden met Winter Wonderland (105,2 pt).

Extra prijzen

De Creativiteitprijs van Galerie Doolaard ging naar de brug ‘Liefde overbrugt alles’ door buren Molenvaart (De Molen van Dekker). De Muziekprijs, beschikbaar gesteld door SNIP Muziek en Entertainment, is dit jaar gewonnen door ‘The Rolling Stones’ door Fam. Op ’t Ende + prikploeg.

Als laatste is er de NH Nieuws Publieksprijs. Deze zal maandagmiddag 18 april bekend worden gemaakt. Stemmen kan nog t/m maandag 18 april tot 12.00 uur via https://www.bloemendagen.nl/nh-nieuws-publieksprijs/

Bloemendagen t/m 20 april

De deelnemers hebben ook dit jaar weer prachtige creaties neergezet, waar de Stichting Bloemendagen Anna Paulowna enorm trots op is! Kom nog langs om al dit moois zelf te bekijken. Dat kan nog t/m woensdag 20 april. Daarnaast zijn er tal van activiteiten om het dagje uit compleet te maken.

Meer info en alle uitslagen zijn te vinden op www.bloemendagen.nl.