Moskee Medemblik roept iedereen op om geld te doneren voor de slachtoffers van de verschrikkelijke aardbevingsramp in Turkije en Syrië

MEDEMBLIK – De laatste berichten spreken nu al over ruim 5000 doden en meer dan 20.000 gewonden. De zware aardbeving en de net zo krachtige naschok heeft het leven van velen in het oosten van Turkije en het noorden van Syrië verwoest. Het leed en de schade is enorm en zal nu de reddingsteams, o.a. uit Nederland, die met speciaal getrainde honden gaan zoeken naar slachtoffers die nog onder het puin liggen, enkel nog hoger gaan worden.

Ook de Turkse gemeenschap in de gemeente Medemblik is zwaar aangeslagen door deze ramp, en vanuit de Moskee in Medemblik komt de oproep om geld te doneren. De moskee heeft niet zelf een actie opgestart maar sluit zich aan bij de landelijke inzamelingsactie die afgelopen maandag is opgestart door de Islamitische Stichting Nederland.

U kunt doneren op rekeningnummer: NL 75 RABO 0130 4045 35 tnv. Islamitische Stichting Nederland . Heeft u vragen? Mail naar info@diyanet.nl

Voor onze Turkse lezers:

Tarihihdeki depremde ülkemizde büyük bir yikim ve hasar meydana gelmiştir. Hollanda Diyanet Vakfi tarafindan başlatilan yardim kampanysasina desteklerinizi beklemekteyiz. Allah yardimlarinizi kabul eylesin.

NL 75 RABO 0130 4045 35 tnv numaralı hesaba bağışta bulunabilirsiniz. İslam Vakfı Hollanda. Sorunuz var mı? info@diyanet.nl adresine mail atın.