Morgen met de trein naar uw werk of school? Vergeet het maar, die rijden niet

WEST-FRIESLAND – Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aangekondigd om morgen het werk neer te leggen in Noord-West Nederland. Hierdoor kunnen morgen de hele dag vrijwel geen NS-treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Noord-Holland. Maak gebruik van ander vervoer of stel je reis uit. Er kunnen geen bussen worden ingezet.

NS heeft de reisplanner is bijgewerkt. De staking heeft ook gevolgen voor het internationale treinverkeer. Bekijk de gevolgen via de knop NS International. Er rijden beperkt treinen van/naar Schiphol Airport. We raden je aan om gebruik te maken van alternatief vervoer. De Nachtnettreinen blijven zoveel mogelijk rijden.

Noord-Holland speelt een belangrijke rol in de dienstregeling van de NS. Hierdoor kan je ook in de rest van het land hinder ondervinden van deze staking. Houd rekening met langere reistijden en vaker overstappen. Plan je reis kort voor vertrek in de reisplanner.

De impact van de staking is groot. NS zegt het vervelend te vinden dat reizigers er zoveel last van hebben. Voor reizigers in Noord-West Nederland die geraakt worden door de staking is de stakingsregeling van toepassing.

De NS zet geen bussen in als alternatief voor de trein.