monte
Foto aangeleverd

Monte Visser en zijn Bloid team winnaar districtskampioenschap mennen

WOGNUM – Afgelopen zaterdag reisde het menteam van Monte Visser af naar Lexmond om deel te nemen aan de Districtskampioenschappen Cones. Ondanks dat het op stal best een beetje hectisch is door de geboorte en toekomstige geboortes van veulens was er flink getraind. Het span bestond uit de paarden Giant Bloid en de jongste Monarch Bloid. Beide paarden, zoals alle paarden overigens zelf gefokt, opgeleid en getraind tot hoogwaardig niveau.

Monte Visser vertelt tegen Medemblik Praat dat wanneer je dan goed voorbereid op weg gaat is er toch altijd weer de gezonde wedstrijdspanning. “In maart behaalde wij reeds het Kampioenschap INDOOR, kunnen wij dit met een OUTDOOR Kampioenschap continueren. Zowel KNHS officials als mede deelnemers hadden hoog gespannen verwachtingen. De files voor Amsterdam en Nieuwegein hielpen niet echt mee om de zenuwen te kalmeren. Toch nog op tijd aangekomen. En nadat we het absoluut lastige parcours verkend hadden, mochten we starten. De krappe bochten en smalle poortjes dwongen tot een lage snelheid en vroegen veel stuurmanskunst. Het gras was daarnaast ook nog erg glad door de regen die ’s nachts was gevallen. De paarden gaan dan iets voorzichtiger lopen. Erger is een driftende kar die alsnog een balletje van een pilon zou kunnen tikken.

Het liep allemaal magnifiek voor Monte en zijn menners. Niet foutloos, maar ruim voldoende om kampioen te worden van het district. Een district dat een groot deel van de westelijke kant van Nederland beslaat. Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Een niet geringe prestatie dus. Met het behalen van dit districtskampioenschap werd er ook een ticket binnengesleept voor de Nederlands Kampioenschappen in augustus in Ermelo. Een zeer tevreden gevoel voor het fokkende, opleidende, trainende en gedreven wedstrijdrijdende Bloid Menteam.

Loading