optimist
Foto aangeleverd

Drie dagen spektakel, muziek, heerlijk eten en nog veel meer tijdens de waterweek

MEDEMBLIK – In het volgende weekend, 14, 15 en 16 juli staat er weer een klinkend programma tijdens de Westfriese Waterweek in de Oosterhaven van Medemblik. De vrijwilligersorganisatie is eind 2022 al begonnen met de voorbereidingen en heeft nu weer een programma weten samen te stellen om u tegen te zeggen. Dit gratis toegankelijke en unieke programma kent zijn weerga niet in West-Friesland.

Het voortbestaan van de Waterweek na 2024 was onzeker en afgelopen maand heeft het bestuur van de STEM dit besproken met de gemeente Medemblik. Wethouder Harry Nederpelt heeft aangegeven zich bij de komende begroting(en) in te willen spannen om dit fantastische driedaagse evenement voor de gemeente en stad Medemblik te behouden. Reden genoeg voor de vrijwilligers om volgend weekend alles uit de kast te halen om aan de tonen, dat de Waterweek Medemblik gewoon weg NIET mag verdwijnen.

Lees ook: STEM-evenementen bekend: Waterweek Medemblik in juli, toekomst onzeker!

De opening van de Waterweek 2023 wordt eigenlijk gedaan door Optimist on Tour. Op donderdag 13 juli en vrijdag 14 juli zullen verschillende basisscholen uit de gemeente Medemblik in de Oosterhaven les en instructie kunnen krijgen van de instructeurs van het Watersportverbond. Na schooltijd is er dan de mogelijkheid voor alle andere kinderen, evenals op de gehele zaterdag.

Inschrijven kan via de link op de website en hou de publicaties in de gaten. Vrijdag 14 juli staat de kade van de Oosterhaven weer in kleurig en fleurig ingericht voor Food aan de kade. Vanaf 17 uur kunt u langs alle stand en foodtrucks om uw eigen menu samen te stellen en af te rekenen met aldaar verkrijgbare muntjes. Met een hapje en drankje en een heerlijk sfeervol muziekje kunt u tot laat in de avond genieten van deze opening van deze Waterweek editie.

Zaterdag 15 juli staat de dag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur in het teken van de Nautische dag. Zowel op de kade als op het water kan jong en oud genieten van de vele schepen, stands, rondvaarten en zorgen een shantykoor en een doedelzakband voor de muzikale hoogtepunten. Natuurlijk is de grote publiekstrekker de Kamper Kogge ook dit jaar weer van de partij, is de marine aanwezig en zijn er rondvaarten met historische zeil-, en reddingsboten mogelijk.

Eigenlijk veel te veel om hier op te noemen, maar het complete programma is terug te vinden op de website www.Waterweken.nl onder Medemblik.

Een speciale attractie is er dit jaar tussen 15.30 – 16.00 uur als vlak voor het havenhoofd van de Oosterhaven de Nederlandse kustwacht een reddingsdemonstratie geeft samen met de verschillende reddingsstations die op de Waterweek aanwezig zijn.

Vanaf 20.00 uur is er weer op het ponton in de Oosterhaven het traditionele Oosterhavenconcert. Dit jaar is de bekende musicalster René van Kooten de grote publiekstrekker. Hij zal samen met KSM uit Enkhuizen en maar liefst drie solisten, Dana Koppes, Dirk Goede en Nathalie Jones, voor een spectaculair muzikaal hoogtepunt zorgen.

Het programma belooft veel muzikaal vuurwerk en het duizendkoppig publiek op de kade en de vele toehoorders in de schuiten en sloepen rondom het ponton, zullen rond de klok van 23.00 uur zeker tevreden naar huis gaan. Dankzij de perfecte medewerking van de havendienst Medemblik tijdens de hele week en Waterweekweekend, kunnen alle varende bezoekers tot middernacht via de sluis weer rustig naar huis.

De zondag, 16 juli, wordt vanaf zo’n 12.00 uur traditioneel afgesloten met de fameuze en spectaculaire Drakenbootraces. De Oosterhaven zal weer veel gevuld zijn met aanmoedigingen vanaf de kant, opvliegend en spattend water en verhitte gezichten bij de Drakenboten. Mochten er nog belangstellende teams zijn, wees dan snel want :vol is vol!

De organisatie van de Waterweek Medemblik zal de komende dagen de laatste puntjes nog op de i zetten en hoopt weer een grote belangstelling en uiteraard schitterende weersomstandigheden. Aan het programma en de geestdrift en betrokkenheid van de vrijwilligers zal het zeker niet liggen.

De stad Medemblik zal weer drie dagen bruisen!

Loading