Middeleeuws Lucetten bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Wil jij middeleeuws handwerken in de zomervakantie? Kom 17 en 24 augustus tussen 11.00 – 12.30 uur Lucetten in Kasteel Radboud! Een lucet is een soort vorkje met twee tanden waar je draadjes omheen slaat. Het is te vergelijken met punniken. In de middeleeuwen werd het veel gebruikt om jas-sluitingen mee te maken. Lucetten is inbegrepen bij het museumbezoek.

Krijg het ambacht in de vingers

Lucetten is al eeuwenlang populair. Het is snel klaar, je kunt het makkelijk meenemen en de koordjes zijn overal voor te gebruiken. Aangezien ritsen nog niet waren uitgevonden en knopen alleen voor rijke mensen waren, werd er in de middeleeuwen vooral kleding mee dichtgeknoopt. Broekzakken bestonden nog niet, dus mensen gebruikten de koordjes ook om iets mee aan hun riem te hangen. Handig toch?

De kundige vrijwilligers van Kasteel Radboud leggen je met veel geduld uit hoe je dit ambacht zelf in de vingers krijgt. Deze activiteit is voor jong en oud. Iedereen kan dit leren. De vrijwilligers zijn aanwezig tussen 11.00 en 12.30 uur. Daarna komt Valkenier Birdlive op het plein, dus je kan gerust nog even blijven plakken.

Prijzen en reserveren museum

Toegangsprijzen museum Kasteel Radboud zijn vanaf 13 jaar € 8,50 per persoon en kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Op vertoon van de Museumkaart of Vriendenloterij VIPkaart is de toegang ook gratis.

Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten