Michael Vijverberg stapt over van VZV naar Westfriesland SEW

NIBBIXWOUD – Na het bericht van dat het werk van de huidige hoofdtrainer Arthur Langedijk er aan het einde van dit seizoen op zit, maakt Westfriesland SEW bekend maken dat zijn opvolger Michael Vijverberg (Den Helder, 25 jaar) isHij zal aan het eind van het seizoen het stokje overnemen van Langedijk.

Vijverberg is momenteel Hoofdtrainer jeugdopleiding topsport en trainer/coach van de dames A1 van JuRo Unirek VZV. Hij geldt als één van de meest getalenteerde en ambitieuze trainers van een nieuwe lichting handbaltrainers. Michael Vijverberg is één van de weinige fulltime handbaltrainers in Nederland en is ondanks zijn leeftijd al tien jaar trainer. Hij staat voor een snel en dynamisch speltype en werkt graag met jonge talenten die hij stappen beter kan maken met de eisen van deze tijd.

Vijverberg wordt hiermee de jongste hoofdtrainer in de Eredivisie. Westfriesland SEW wil hiermee óók laten zien dat zij niet alleen jonge speelsters de kans geeft om door te breken op het hoogste niveau, maar ook trainers. Er is al jaren behoefte aan uitbreiding van de poule handbal hoofdtrainers in Nederland. SEW zet daarin nu actief stappen en heeft ook andere jonge trainers bij de jeugdteams aangesteld om zelf ook weer toekomstige hoofdtrainers te kunnen opleiden.