Herstart voetbalcompetitie pakt niet goed uit voor FC Medemblik, Grasshoppers te sterk voor de ploeg uit Medemblik

HOOGWOUD – Wanneer je eerder deze week in het NHD laat blijken dat je goed bent; ,Ik denk dat publiek bij ons geen saaie wedstrijden ziet’’, zegt Koster. ,,We kennen elkaar goed omdat we al lang samenspelen. Daardoor weten we precies van elkaar hoe we spelen. Dat is aanvallend, door te proberen een mannetje meer te creëren op het middenveld en dan de ruimte achter de laatste linie van de tegenstander te zoeken. Leuk om naar te kijken dus.’’ Kom je meestal met een koude kermis thuis.

Voor de wedstrijd hield men 1 minuut stilte voor clubicoon Jos Smook die 6 januari overleed.Niels Koster zonder twijfel een goed speler, staat nu weer met beide benen op de grond. Normaal, zoals in de wedstrijd tegen Hauwert is het middenveld volledig voor FC Medemblik. Drie keer knipperen met de ogen en het duo Jurre Woudenberg en Niels Koster scoorden toen drie keer.

Zondagmiddag stond er andere tegenstander tegenover De ploeg uit Medemblik: “De Grasshoppers!”. Zij lieten geen bal ongemoeid en ondanks slordigheden over en weer, was het middenveld volledig voor Grasshoppers. Mathijs v.d. Meer had bijna geen kind aan de snelle Koster en won menig duel. In Jesper Rood, net 18 jaar, hadden zij een echte “Man of the Match”. Alle hoekschoppen waren voor hem. In totaal 8 en 0 voor FC Medemblik. De ploeg van de zieke Erik van Geemen, die na 3 jaar weggaat en overstapt naar zijn oude liefde Kwiek’78, knokte zich na een minuut of 15 naar een 1-0 voorsprong.

In een kluwen van spelers trapte Michiel van Kampen de bal achter doelman Jason v.d. Slot. Die later in de wedstrijd wel eens ruw vanuit z’n doel kwam en enkele spelers van Grasshoppers licht blesseerde. Na de aftrap van de 1-0 was het gelijk weer 1-1 door het duo Niels Koster en Jurre Woudenberg. Doelman Alkis Kaklis, Griekse vader en Nederlandse moeder, had het nakijken.

Robin Boots, de gelegenheid coach van Grasshoppers,  overdacht de mogelijkheden met de rust. En zette de snelle Jim Roodhof op rechts in het team. Een hele goede keus. Roodhof kwam terug van een blessure en andere problemen. In de 54e  minuut was het eindelijk raak voor de hard werkende Grasshoppers Jesper Rood knalde de bal in de hoek. 2-1.

Even later was het bijna raak aan de andere kant maar invaller Daan Woudenberg knalde voor FC Medemblik hoog over. De bal komt op links bij Jim Roodhof. Hij speelde de bal goed vrij tot aan de achterlijn en lepelt de bal voor het doel. De totaal verraste v.d. Slot ziet de bal over zich heen gaan in de uiterste rechter hoek. 3-1. Even later constateerde de goed leidende scheidsrechter Fatih Özyar  uit Zaandam een overtreding in het strafschop van FC Medemblik.

De 11 meter ingeschoten bal van invaller Nick Boon werd gestopt door v.d. Slot. 7 jaar geleden speelden Medemblik ook in Hoogwoud. Toen werd het 7-0. Nu deed die 3-1 ook heel veel pijn. VVS’46 staat nu zonder te spelen gelijk met FC Medemblik.

Grasshoppers nestelt zich achter SEW met 14 punten. Daardoor houdt Grasshoppers aansluiting met de top.