Meer weten over artrose van de heup, knie en schouder, kom naar de informatieavond in het Dijklander

HOORN – Op dinsdag 5 maart organiseert de vakgroep Orthopedie van het Dijklander een informatieavond over artrose (slijtage) van de heup, knie en schouder. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden.

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt,” zegt verpleegkundig specialist Marriët Schipper van het Dijklander Ziekenhuis. “Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals de knie en heup. Artrose zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten. Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. Artrose is helaas niet te genezen, maar het kan wel behandeld worden. Daarom organiseren we nu een informatieavond, waarin we ingaan op het leven met artrose.”

Voorlichting

Hoe ga je om met klachten van artrose? Wat kun je zelf doen om deze zoveel mogelijk te beperken? En wanneer kom je in aanmerking voor een prothese? Dat zijn onder andere onderwerpen die besproken gaan worden,” legt Schipper uit. “Er wordt deze avond gesproken worden door orthopedisch chirurg Jeremy Amaya, fysiotherapeut Djuna Apello, wijkverpleegkundige Myranda Pohlmann en mijzelf.

Praktische informatie

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 5 maart 2024 van 19.15 uur tot 20.30 uur in het personeelsrestaurant van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. De zaal is open vanaf 18.45 uur. Aanmelden kan via www.dijklander.nl/agenda of door een mail te sturen naar voorlichtingorthopedie@dijklander.nl, met daarin ook het aantal personen vermeld. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden.