Medemblikker Ruud van Eig fietst de Tour for Life om geld op te halen voor kankerbestrijding

Medemblikker Ruud van Eig

MEDEMBLIK – Ruud van Eig uit Medemblik zal in september de Tour for Life 3-days fietsen voor het Daniel den Hoed Fonds vanuit Frankrijk terug naar Nederland. De aanleiding hiervan is het verlies van een dierbare vriendin. Dit gaf hem de overtuigingskracht om alles aan de kant te zetten en zichzelf te trainen voor deze tocht en zoveel mogelijk geld op te halen voor kankerbestrijding

Zijn opstartplek zal Xonrupt-Longemer zijn (dit ligt tussen Nancy en Mulhouse) en fietst hij naar Corny-sur-Moselle (bij Metz). Dat is 182 km met 1670 hm. De volgende dag verlaten ze Frankrijk en rijden ze door Luxemburg naar België. Van Corny-sur-Moselle naar La-Roche-en-Ardenne. Dit zal 177 km met 1960 hm zijn. De laatste dag rijden ze van La-Roche-en-Ardenne naar Maastricht. Dit stuk is 128 km met 1520 hm.

Voor deze tocht is Ruud op zoek naar bedrijven/personen die hem willen sponsoren ten bate van het Daniel den Hoed Fonds. Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed (ofwel Daniel den Hoed Fonds) financiert wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut.

Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Dit is een oproep aan iedereen om de strijd tegen kanker aan te gaan en het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te steunen,” aldus Ruud van Eig.

Klik voor zijn verhaal en sponsor link: https://www.tourforlife.nl/ruud-van-eig-tour-for-life-2023?skip_cookies=true&#amount=0

Loading