Medemblik wil gedoogbeschikkingen met uitsterfconstructie voor bewoners De Brug Opperdoes

OPPERDOES – De huidige eigenaar van De Brug in Opperdoes, RIMA B.V., is in 2021 een samenwerkingsverband aangegaan met Dormio Resorts en Hotels voor de ontwikkeling van De Brug. Dormio Resorts en Hotels ontwikkelt in heel Europa luxe vakantieresorts die vaak op toeristische toplocaties worden gerealiseerd . Maar Dormio zorgt ook voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts.

Overleg

De gemeente Medemblik heeft tussen mei en september 2021 meerdere gesprekken gevoerd met Dormio waarbij Dormio een presentatie heeft gegeven van de plannen die het bedrijf met De Brug heeft. De gemeente Medemblik heeft na het zien van deze pannen goede hoop dat het recreatiepark Klein Giethoorn kan uitgroeien tot een vitaal recreatiepark.

Gedogen maar ook uitsterven

De gemeente Medemblik heeft samen met Dormio de bewoners van De Brug laten weten dat zij voornemens is om voor 1 januari 2022 te beslissen over een gedoogbeschikking met een uitsterfconstructie.
Deze gedoogbeschikking met uitsterfconstructie houdt voor de bewoners van het park in dat zij permanent kunnen blijven wonen in de recreatiewoningen tot het moment dat zij gaan verhuizen, komen te overlijden of wanneer er geen sprake meer is van een hoofdverblijf. De gemeente zal gedurende die periode bij ongewijzigde omstandigheden niet ambtshalve handhavend optreden tegen de permanente bewoning.
Dat houdt voor de bewoners van het park in dat de gemeente Medemblik het gebruik van de recreatiewoningen niet langer zal laten afhangen of Klein Giethoorn een vitaal park gaat worden dat enkel voor recreatieve doeleinden zal worden ingezet. Met deze stap hoopt de gemeente Medemblik de huidige bewoners van het park tegemoet te komen.