Medemblik geeft werknemers officiële waarschuwing wegens ongewenste omgangsvormen

MEDEMBLIK – RTL Nieuws heeft een rondgang gemaakt bij alle gemeenten in Nederland over ongewenste omgangsvormen op de werkvloer en wat er tegen gedaan is. Zo ook de gemeente Medemblik waar één persoon werd aangesproken op ongepaste communicatie, uitoefening van (fysiek) geweld, bedreiging en intimidatie en ongewenste omgangsvormen.

In een reactie zegt de gemeente Medemblik tegen RTL Nieuws: ‘Uit gesprekken met directe collega’s blijkt dat uw houding en gedrag voor onrust zorgen op de werkvloer. Concrete voorbeelden van uw gedrag: – Het vernederen van een collega in een gesprek met toekomstig leidinggevenden. – Intimiderende uitspraken naar collega’s met onprettige toon, bijvoorbeeld: “Jij moet eens luisteren naar mij”.

Kwetsend en brutaal gedrag

Ook zijn er meldingen van kwetsende opmerkingen en brutaal gedrag door de aangesproken werknemer bij de gemeente binnengekomen. Zo bemoeide deze werknemer zich met het werk van anderen en maakten ze kwetsende opmerkingen over het werk van collega’s.

De gemeente Medemblik heeft de desbetreffende persoon een officiële waarschuwing gegeven. De gemeente laat in een reactie weten dat het niet aan deze persoon is om anderen te beoordelen en dat niet deze persoon beslist of iemand een ruimte mag verlaten en hoeven daar ook zeker geen verantwoording over af te legen aan deze werknemer. Door dit gedrag werd er op de werkvloer een onveilige werkomgeving gecreëerd

In totaal zijn bij de gemeente drie personen op ongewenste omgangsvormen aangesproken.