Medemblik gaat onderzoeken of er vraag is naar ‘samenspeelplekken’

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit een reactie op vragen van Hart voor Medemblik die het college vroeg of er in de gemeente Medemblik ook ruimte is voor samenspeelplekken, plekken waar kinderen met een rugtasje samen kunnen spelen met ‘gezonde’ kinderen. Nu zijn in de gemeente Medemblik al meerdere speeltoestellen toegankelijk voor kinderen met een beperking, toestellen als netschommels en duoschommels.

Medemblik heeft in het speelplekkenbeleid een visie over de inclusieve speelplekken opgenomen, waarbij niet ieder speeltoestel geschikt hoeft te zijn voor alle vormen van beperking, maar dat er wel nagedacht wordt over hoe een speelplek voor een brede doelgroep geschikt kan zijn. Het speelplekkenbeleidsplan wordt in de raad van 21 december a.s. besproken.

Zodra het speelplekkenbeleidsplan door de gemeenteraad is vastgesteld zal de gemeente het gesprek aangaan met de scholen, de dorpsraden maar ook met de inwoners van de gemeente Medemblik om te kijken hoe de gemeente in de kernen de speelruimte beter vorm kunnen geven en aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners.