Medemblik bereid om met HVC te gaan praten over aangepaste ondergrondse containers voor ouderen

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit antwoorden op vragen van van Siem Zeilemaker (MORGEN!) die van bewoners van o.a. verzorgingshuizen/aanleunwoningen de vraag had gekregen of het niet mogelijk zou zijn om geen 60 liter zakken maar 30 liter zakken te kunnen deponeren in de ondergrondse containers.

Lees ook: MORGEN! wil aangepaste afvaltarieven ouderen en gehandicapten

Zo herkent de gemeente Medemblik dat voornamelijk oudere inwoners van de gemeente die zij hebben gesproken de vuilniszak niet volledig vullen omdat de zak dan anders te zwaar is. De gemeente stelde daarom voor om niet 1 zware zak van 60 liter te gebruiken maar 2 zakken van 30 liter of meerdere kleine zakken tegelijk in de trommel te deponeren.

Maar zegt de gemeente Medemblik in een reactie: “Een gevolg van een 30 liter variant is een differentiatie van de afvalstoffenheffing waardoor de afvalstoffenverordening bijstelling vraagt. Thans focussen wij vooral op het oplossen van knelpunten en niet al op het aanpassen van het systeem.

Nu blijkt dat HVC ook containers heeft waar een aparte opening is voor 30 liter zakken zal de gemeente Medemblik in gesprek gaan met HVC om te kijken of de huidige ondergrondse containers kunnen worden vervangen voor die waar 30 liter zakken in kunnen.

Op de foto: De ondergrondse containers bij de Valbrug in Medemblik.