Medemblik barstte dit weekend uit zijn voegen, duizenden mensen naar de Zomermarkt en Oldtimerdag

MEDEMBLIK – Zaterdag was al een topdag voor Medemblik, toen de Zomermarkt die in de binnenstad werd gehouden veel mensen naar zich toe wist te trekken, maar de Oldtimerdag van afgelopen zondag spande de kroon. Duizenden mensen vergaapten zich aan al het moois van vroeger, auto’s, trucks, brommers, motoren, de 1 nog mooier dan de ander.

Gerda Kaarsemaker, de STEM-organisator van de Oldtimerdag kon de glimlach dan ook maar met grote moeite van haar gezicht krijgen. Alleen het gezicht van de bijna 140 oldtimers in de Nieuwstraat en op de Oude Haven was een trip naar het verleden, en dan moest de organisatie deelnemers afwijzen omdat er geen plaats meer was.

Opvallend was de enorme belangstelling voor de oude Kreidlers en Zündapps die ook op de Nieuwstraat aanwezig waren en bij vele mannen de harten weer sneller deed kloppen en even terug dachten aan de jaren dat zij zelf op een Kreidler of Zündapp reden.

Maar het was niet alleen oldtimers dat de klok sloeg, op de Kaasmarkt liet de horeca zien dat ze het nog niet verleerd waren en zorgden voor de innerlijke mens.

Foto’s: Pascal van As