Marcus Trouerbach & Mylan Meijer pakken de European Cup Jiu Jitsu

MEDEMBLIK – Mylan Meijer (Opperdoes) en Marcus Trouerbach (Twisk) wist in een zeer sterk deelnemersveld bij de European Cup Jiu Jitsu de eerste plaats te pakken. In zwaarbevochten wedstrijden (met zelf het minimale verschil van een half punt) wisten concurrenten uit o.a. België, Oostenrijk en Duitsland achter zich te laten.

Het zeer talentvolle duo bleek door veel wedstrijdervaring inmiddels zeer stressbestendig en wisten zelfs België in “eigen huis” achter zich te laten. Een buitengewoon knappe prestatie. Teammanager Robert Takken was uiteraard ook zeer content met dit resultaat en sprak na afloop van een “heftig toernooi”. “Ik ben uiteraard supertrots op Mylan en Marcus want ze hebben een enorme drive en zij bleven er ook tijdens de corona periode in geloven dat dit mogelijk was”.

De succesvolle Budoschool wist overigens ook een zwaar bevochten zilveren plak te behalen met Jochem Bos (Opperdoes) en Luca Ruijs (Woerden). Bij de heren volwassenen competitie gingen Fenno Uijldert (Medemblik) en Willem de Ruig (Midwoud) met brons naar huis.

Het laat in ieder geval zien dat wij Internationaal goed mee kunnen draaien en dat is natuurlijk zeer verheugend om te zien. Onze jeugd duo’s hebben verder ook zeer dapper gestreden maar hier was de concurrentie nog een maatje te groot. Zij moeten echt nog wel even wennen aan het enorme krachtenveld wat een dergelijk toernooi met zich meebrengt. Helemaal niet erg want we waren hier ook om vooral heel veel te leren en om ervaring op te doen. Ik kan wel stellen dat ook dat is gelukt en ik ben echt supertrots op ons team. Ze hebben allemaal het maximale uit zichzelf gehaald en dat is al een overwinning op zich”  sprak de Teammanager na afloop.

European Cup categorie / U16 / Heren

  1. Marcus Trouerbach / Mylan Meijer – Nederland
  2. Van Acker – Zaoujal – België
  3. Meir/Pakosta – Oostenrijk

European Cup categorie / U21 / Heren

  1. Dams/Marnix – België
  2. Bos / Ruijs – Nederland
  3. Van Bommel/van Schaik – Nederland

European Cup Categorie Adults:

  1. Riegl/Horak – Oostenrijk
  2. Dams/Mathy – België
  3. De Ruig / Uijldert – Nederland

Dames / Adults;

Anouschka Meurs en Tannika Oussoren – 5e plaats

U14 / Mix:

Yara Idema en Aron Swets – 5e plaats

U14 / Heren

Aron en Mathijs Swets – 7 plaats

U16 / Mix

Amy Hermsen & Aaron Sneek – 7e plaats