Man uit Castricum vrijgesproken voor betasten vrouw, speelde zich o.a. af in Medemblik

MEDEMBLIK – Een 58-jarige inwoner van Castricum is door de rechtbank in Alkmaar niet schuldig bevonden aan ontucht met de verstandelijke beperkte vriendin van zijn dochter in hoorn, Medemblik en Avenhorn. De rechters spraken hem dinsdag vrij van alle beschuldigingen.

De moeder van de gehandicapte vrouw deed in 2020 aangifte nadat haar dochter haar had verteld dat de vader van haar vriendin sinds 2013 regelmatig haar billen heeft aangeraakt en gemasseerd, soms wel minutenlang. Daardoor weigerde de vrouw een dagje uit te gaan waarbij de vader als chauffeur optrad.

De man heeft de verwijten ontkend. Volgens hem knuffelde hij wel steeds met de vrouw, maar heeft hij nooit haar billen betast.

De officier van justitie vond de aanklacht twee weken toch bewezen. Zij eiste twee maanden voorwaardelijke celstraf. Daarnaast zou de man 1.500 euro schadevergoeding moeten betalen.

De rechtbank komt echter tot een vrijspraak. De rechters vinden het bewijs tegen de man niet overtuigend en de verklaringen van de verstandelijk beperkte vrouw op sommige onderdelen tegenstrijdig.

Lees ook: Voorwaardelijke straf geëist voor ontucht met gehandicapte vrouw