Share

Code geel KNMI voor onweersbuien

MEDEMBLIK – Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onweersbuien. Donderdag is er in de ochtend en middag kans op (stevige) onweersbuien. De zwaarste buien worden in de middag verwacht. Vooral in het oosten is er dan kans op windstoten van 60-75 km/uur, grote hagel en veel regen in korte tijd. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Voor Noord-Holland betekent dit : Enkele onweersbuien met plaatselijk kans op windstoten rond 60 km/uur en veel neerslag in korte tijd. Kans op blikseminslag, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Omdat onweersbuien onvoorspelbaar zijn geeft het KNMI altijd de codes af voor de hele provincie. Wel is het KNMI bezig te investeren in nog krachtigere computers om ook meer regionaal alarmcodes te kunnen af gaan geven.

Totaal aantal keren gelezen: 48 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen