‘Lokaal van het land’ in boerderij Welgelegen

WOGNUM – Vanaf zaterdag 1 april is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan boerderij Welgelegen in Wognum. Een bezoek is alleen mogelijk via een rondleiding. Een groep telt minimaal 5 en maximaal 24 personen. Bij meer dan 12 deelnemers wordt de groep gesplitst. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden bij Bets Tool, 0229-573397, k.b.tool@outlook.com

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen wordt op zaterdag 1 april van 11 – 16 uur de openingsactiviteit ‘Lokaal van het land’ gehouden in het vierkant en op de koegang van de boerderij.

Producten uit de regio kunnen worden geproefd en zijn te koop. Het achterste deel van de museale stolp is te bezichtigen. Rondleiders geven uitleg, bijvoorbeeld over de attributen van het boter- en kaasmaken. De entree is gratis. Melksommelier Mart Crok uit Zuid-Scharwoude laat verschillende soorten melk proeven.

Te koop zijn onder meer eieren van Jacob Blank uit Wognum, kaas van Kaasboerderij Berkhout van de Gouwe, wijn gemaakt van de druiven uit 2022 van Wijngaard Saalhof, peulvruchten van Smak uit Lutjewinkel, vlees van Scharrelboerderij Wadway en meel van molen De Lastdrager uit Hoogwoud. Ook zijn er informatietafels onder andere over het Rundveemuseum uit Aartswoud en de Facebookgroep I Live Green Magazine Noord-Holland Noord community.

Uiteraard is er koffie en thee verkrijgbaar.

Lokaal van het land

Producten en informatie

Boerderij Welgelegen, Kerkstraat 1, Wognum, Zaterdag 1 april, 11 tot 16 uur. Gratis entree

U bent van harte welkom.