Foto aangeleverd
Share

Leerlingen van De Vijzel uit Hauwert vieren 50-jarig bestaan Recreatieschap West-Friesland

HAUWERT – In 2023 is het vijftig jaar geleden dat het toenmalige Rekreatieschap Westfriesland is opgericht en hier besteedt het Recreatieschap dit jaar uitgebreid aandacht aan. Te beginnen met een boomplantochtend die plaatsvond op woensdag 5 april in het Egboetswater met leerlingen van De Vijzel uit Hauwert.

Samen met leerlingen uit de bovenbouw en hun juf Anita van der Helm plantten voorzitter Rosalien van Dolder en directeur Karel Schoenaker van het Recreatieschap langs het fietspad in het Egboetswater een zomerlinde als herdenkingsboom en een flink aantal wilgen.

Jong geleerd is oud gedaan: door de kinderen te betrekken steken zij het en ander op over natuur en biodiversiteit. De bomen en struiken zijn uitgezocht op hun geschiktheid voor de grondsoort en hun bijdrage aan de bevordering van de biodiversiteit. Prettige bijkomstigheid: met zijn allen aan de slag was leuk en vele handen maakten ook nog eens licht werk.

De school reageerde enthousiast op het voorstel om mee te helpen. Daar was het Recreatieschap blij mee. Op een speelse manier brengen we zo natuur en biodiversiteit bij de jeugd onder de aandacht. De excursie die de leerlingen eerst bij het Egboetje deden onder leiding van IVN West-Friesland draagt daar ook aan bij.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl