Kritiek omwonenden op plan appartementen Midwoud terecht volgens rechter

MIDWOUD – De gemeente Medemblik moet van de bestuursrechter een nieuw en beter onderbouwd besluit nemen over de vergunning voor een bouwplan in Midwoud. Het gaat om het plan voor de realisatie van zeven appartementen in het voormalige café Halfweg in Midwoud. Omwonenden stapten naar de rechter om de vergunning van tafel te krijgen en de rechter vindt hun kritiek gegrond. De bezwaarmakers vinden dat de gemeente Medemblik geen oog had voor hun belangen en voelden zich niet serieus genomen.

Lees ook: Omwonenden zien appartementen Midwoud niet zitten door vrees parkeeroverlast

De rechter vindt dat de omwonenden een punt hebben wat betreft hun kritiek op het aantal parkeerplaatsen, waar in het plan rekening mee is gehouden. De projectontwikkelaar is van plan drie parkeerplekken te realiseren op het perceel zelf. Daarnaast wil hij zeven parkeerplaatsen inrichten op grond van de buurman. Die grond gaat hij voor vijf jaar huren. Maar omdat het om een huurcontract gaat voor bepaalde tijd, is niet duidelijk hoe het in de toekomst zal gaan met die parkeerplaatsen. Bovendien is de huur van dat terrein geen onderdeel van de vergunning en zijn die parkeerplaatsen dat dus ook niet.

Ook zijn er zorgen om een goede ruimtelijke ordening van het plan. Het voormalige café ligt in de buurt van twee loodsen. Met een van die loodsen is geen rekening gehouden qua afstand tot de bebouwing. De gemeente moet rekening houden met omliggende bedrijven bij de beoordeling voor het woon- en leefklimaat van toekomstige woningen. Dat is dus onvoldoende gebeurd volgens de rechter.  

3 gedachten over “Kritiek omwonenden op plan appartementen Midwoud terecht volgens rechter

  1. Gemeente moet snel het besluit dichttimmeren zodat het wel de kritiek kan doorstaan. En daarna kunnen de bouwvakkers ook weer gaan timmeren. Ook door dit soort gedoe (besluit niet goed bij gemeente + bezwaren door de omgeving = jaren vertraging) blijft het bouwen van woningen weer liggen. Als je dat bij elke gemeente bekijkt en bij elkaar telt is dat een flink aandeel in de woningnood…..

Reacties zijn gesloten.