Koploper Strandvogels ontvangt KGB die één na laatste staat

ONDERDIJK – Na de topper tegen De Valken volgt voor Strandvogels nu een wedstrijd tegen een ploeg uit de staart van de ranglijst. Wat dat is waar KGB bivakkeert, met slechts één puntje uit zes wedstrijden. Waar in de Eredivisie Ajax de gevallen grootmacht is, kan dat hier eigenlijk wel van KGB gezegd worden. Begin deze eeuw was de ploeg uit Bovenkarspel namelijk actief in de eerste en tweede klasse. Dat is al even geleden, maar KGB was daarna lange tijd een vaste derdeklasser. De ploeg degradeerde in het seizoen 2013-2014 wel naar de 4e klasse, maar keerde na één seizoen direct weer terug in de derde klasse.

1 uit 6

Een directe terugkeer naar de derde klasse lijkt er dit seizoen niet in te zitten voor KGB, maar het seizoen is natuurlijk nog wel erg jong. Twee weken geleden pakte KGB zijn enige puntje tot nu toe en dat gebeurde op bezoek bij Kwiek ’78. Dat was een knappe prestatie die vorige week tegen het toen nog puntloze Ilpendam geen vervolg kreeg, KGB verloor met 2-3. Hierdoor heeft KGB alleen Hauwert ’65 nog onder zich op de ranglijst, maar die ploeg speelde pas vier keer.

Een bezoekje aan Onderdijk kan KGB met een blik op het verleden misschien wel wat vertrouwen geven. De laatste twee keer eindigde het in 2-2 en in zowel het seizoen 2012-2013 (1-3) als 2013-2014 (1-6) won de ploeg uit Bovenkarspel. Bij die grote nederlaag waren overigens geen punten te verdienen, dit betrof een oefenwedstrijd. Alleen in het seizoen 2014-2015 wist Strandvogels in eigen huis te winnen van KGB. Het werd toen 3-2 al zag het er in eerste instantie niet naar uit dat Strandvogels zou winnen. In de eerste helft kwam KGB op een 0-2 voorsprong terwijl Strandvogels ook een penalty had gemist. Voor rust zorgde Jordy Weel er voor dat Strandvogels de achterstand verkleinde tot 1-2. In de tweede helft scoorde Mitch Hofland al snel de gelijkmaker waarna Bryan Broedersz er een paar minuten voor het einde van de wedstrijd voor zorgde dat de drie punten in Onderdijk bleven.