Kees van Meulem, de man van Oostwoud, overleden op 80-jarige leeftijd

Kees van Meulem

OOSTWOUD – Zeg Kees van Meulem en veel verenigingen in Oostwoud en Midwoud steken hun vinger omhoog, verenigingen waar Kees de nodige sporen heeft achter gelaten. Kees was altijd te bereiken als er iets gedaan moest worden bij een vereniging in Oostwoud. Kees is nu niet meer, Kees overleed afgelopen 2 september op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Kees van Meulem, de ware verenigingsmens

Kees van Meulem
Kees van Meulem was ook een begaafd biljarter (Foto aangeleverd)

Kees was zeer betrokken bij de gemeenschap. Hij was langere tijd voorzitter van voetbalvereniging MOC, maar ook grensrechter bij het eerste elftal. Daarnaast was hij voorzitter van muziekvereniging OKK en lid van de middenstandsvereniging. Toen Kees wat ouder was werd hij lid van twee biljartclubs en sloot zich aan bij de kolfclub. Ook steunde hij Het Zwembad waar hij kon met allerlei klussen. Op 57-jarige leeftijd stopte hij noodgedwongen met zijn schilderbedrijf, want hij heeft slijtage in zijn schouder. Hij ‘werkte’ daarna bij Talen en Jansen Viterso, als manusje van alles.

Tijd voor de kids

Duizendpoot Van Meulem had altijd wel ergens wat te doen en was veelvuldig van huis. Toch maakte hij tijd om eropuit te gaan met zijn kinderen of om hen te steunen of aan te moedigen bij de diverse hobby’s en verenigingen. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de werkbus. Hij liet Robbert, Laura en Jeroen altijd vrij in het maken van hun keuzes, qua opleiding, studie of werk. Kees is altijd een voorbeeld geweest voor zijn kinderen, in het gezin stond altijd het verenigingsleven centraal. Het bloed kruipt…, want Laura is voorzitter van de fanfare, Robbert is bestuurslid bij Het Zwembad en Jeroen is ondernemer geworden net als zijn vader.

Loading