Judoschool Appels leert leerlingen groep 1 en 2 De Dijkwerkers de kneepjes van judo

WERVERSHOOF – Spannend, dat vonden de kinderen het, een heuse judoka kwam naar hun klas om judoles te geven. Steven Appels van Judoschool Appels werd door De Dijkwerkers uit Wervershoof gevraagd of hij een judoles wilde geven en daar kon Steven Appels natuurlijk geen nee op zeggen.

Afgelopen woensdag was het dan zover, gekleed in zijn judopak voorzien van de zwarte band wist Steven Appels niet alleen de kinderen er blij en enthousiast te maken maar ook de juf van groep 1 en 2 liet weten het geweldig te vinden dat hij naar De Dijkwerkers was gekomen.

Steven Appels over judo: “Judo heeft een grote opvoedende/vormende waarde. De basis van dit pedagogische element is gelegen in de leus “judo = duo”. Je kunt niet in je eentje leren judoën. Je hebt daar iemand anders bij nodig. Daarbij komt dat judo een Japanse sport is en dat judo discipline, respect en structuur uitademt. Alle leerlingen groeten de sensei (= leraar) voordat de les begint. Als zij met iemand gaan judoën, dan groeten de leerlingen elkaar aan het begin en het einde van het oefenen. Daar wordt op gehamerd bij de lessen.

Daarnaast helpen de meer ervaren judoka´s de beginners met hun judo. Tijdens de judolessen is er een sfeer van saamhorigheid, rust en respect voor iedereen op de mat. Dit zijn waarden die altijd bij judo hebben gehoord en die nooit aan populariteit/actualiteit inboeten.

Meer weten over judo en Judoschool Appels, kijk hier.