Een elektrische auto delen kan nu ook in Wognum

WOGNUM – Gisteren werd een plek , aan de Lange  regel, waar de deelauto komt te staan feestelijk en officieel door Wethouder Harry Nederpelt (CDA) met o.a. duurzaamheid, verkeer en vervoer in zijn portefeuille in gebruik genomen. Met het verwijderen van de grote strik door Wethouder Harry Nederpelt werd de deelauto een Hyundai Kona beschikbaar gesteld. .

Harry Nederpelt: “Ervaar met Onze Auto de voordelen van rijden in een elektrische auto zonder de lasten van een eigen auto. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud en verzekeringen en komt nooit meer voor onverwachte kosten te staan. Want met een deelauto weet je precies wat je betaalt, elke maand weer. Dat kan in veel gevallen een stuk voordeliger zijn dan een eigen (tweede) auto. Je hebt geen last van bijtelling en je kunt zelfs met de deelauto op vakantie of een weekend weg.”

Sjon Wagenaar gaf een uiteenzetting waarom ook Zonnecoöperatie West-Friesland betrokken is bij de elektrische deelauto. Bart Huisman enthousiast: “Samen Slim Rijden West-Friesland is een initiatief van Zonnecoöperatie West-Friesland en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland en de gemeente Medemblik.” Harry Nederpelt prees de initiatiefnemers van het project. Direct daarop stapten enkele mensen in voor het maken van een proefrit. “Wanneer de deelauto een succes wordt komen er nog meer plekken in Wognum”, aldus Bart Huisman.