Joy Beune Nederlands kampioen 1500 meter, Irene Schouten zevende, Bente Kerkhoff achttiende

MEDEMBLIK – Ze was vooraf niet 1 van de belangrijkste kanshebster voor de titel, dat was Marijke Groenewoud de teamgenote van Irene Schouten in het Albert Heijn / Zaanlander team waar ook Bente Kerkhoff voor schaatst, maar een kleine afleiding bij Marijke Groenewoud zorgde ervoor dat niet zij maar Joy Beune voor het eerst een Nederlandse titel pakte. Groenewoud werd tweede en Antoinette Rijpma – De Jong derde

Irene, die moest rijden tegen Joy Beune kwam er niet aan te pas en bleef 3 seconden haar persoonlijk record om als zevende te eindigen in 1:55.932, De jarige Bente Kerkhoff, ze werd gisteren 22, kwam als zeventiende over de finish in 2:00.531.

Vandaag staat voor de vrouwen de 3000 meter op de kalender waar Irene Schouten tegen Marijke Groenewoud moet rijden in de één na laatste paar, dat dit een spannende race gaat worden staat bij voorbaat wel vast, Groenewoud verkeerd in topvorm en Irene zal dus aan de bak moeten om haar te verslaan.

Bente Kerkhoff start in de vierde paar en rijdt tegen Robin Groot. Evelien Vijn uit Wieringerwerf start in het tweede paar tegen Jade Groenewoud.

De 3000 meter is live te volgen op NOS.nl en op NPO en start om 18:25 uur.

Zaterdag staan dan de 5000 meter en de massa start nog op de agenda, op beide afstanden komt Irene Schouten aan de start.