Janno Botman pakt schitterende tweede plaats op NK afstanden 500 meter in net geen persoonlijk record

ANDIJK – Botman moest in de eerste omloop starten tegen de van rugpijnklachten herstellende Dai Dai N’tab en dat Botman in een goede vorm verkeerd bleek direct toen het startschot viel en hij de eerste 100 meter al ruim voor lag op N’tab om daarna flink door te trekken op het rechte eind richting de 2e bocht waar hij de binnenbocht moest nemen, ook die verliep prima waardoor hij 1/100e boven zijn persoonlijk record over de finish te komen, 34,62 en voorlopig de eerste plek.

In de tweede omloop moest Janno Botman tegen zijn ploeggenoot en op dat moment ook de leider in het tussenklassement De Boo, de relevatie van het seizoen. Een valse start van Botman bracht nog even de zenuwen bij zijn fans op de tribune, maar de 2e start was wel goed en vrijwel gelijk kwamen Botman en De Boo over de eerste 100 meter, maar in de bocht bleek al snel dat tegen De Boo donderdagavond niemand was opgewassen. In de eerste race had hij zijn persoonlijk record al fors verbeterd en in de tweede omloop deed hij het nog een keertje en werd zo Nederlands kampioen op de 500 meter.

Janno Botman werd in de tweede omloop achtste maar dat deerde niet, hij werd tweede in het eindklassement en door deze prestatie en zijn 2e tijd in de eerste omloop mag hij ook naar het WK

Botman hoeft vandaag niet aan de bak, morgen staat de 1000 meter op de agenda en dat is een afstand die hem ook heel goed ligt, dus wie weet.