Jordy Mol 5e op het WK trampolinespringen Birmingham!

NIBBIXWOUD – “Wat een geweldige week hebben we gehad met het Nederlandse trampoline-team in Birmingham. Zeker mijn eerste finale op een WK voor senioren is er één om nooit meer te vergeten. Resulterend in een geweldige 5e plaats samen met mijn maatje Rick Veldhuizen van KDO Apeldoorn,” zo begint Jordy Mol over zijn geweldige prestatie tijdens het WK trampoline in het Engelse Birmingham.

Mol: “Ik was eerder al zeer tevreden met mijn 43e plaatst individueel. Mijn oefening was stabiel en prima voor nu, maar het smaakt naar meer. De halve finale is voor mij nog onbereikbaar, maar ik merk wel dat ik steeds meer in de buurt kom. Het niveau lag heel hoog, omdat dit WK tevens een kwalificatiewedstrijd was voor de komende Olympische Spelen in Parijs. Het doel is om over vier jaar wel een rol van betekenis te spelen en mij te kwalificeren voor de Spelen van Los Angeles 2028.

Geen Olympische Sport

Voor Jordy Mol is het zuur daat het Synchroon trampolinespringen geen Olympische discipline is, maar wel een onderdeel op The World Games. “Dankzij onze 5e plaats hebben Rick en ik voor Nederland een ticket veroverd voor deelname aan The World Games. Dit ticket is dus voor het land en niet op naam! The World Games worden in 2025 gehouden in Chengdu China. Tegen die tijd zullen er kwalificatiewedstrijden worden gehouden wie Nederland in China mag vertegenwoordigen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om aan dit spektakel te mogen deelnemen,” gaat Jordy Mol verder.

Maar voor het zover is wil Jordy Mol eerst nog even nagenieten van het afgelopen WK en dan de weer de focus op het komende EK. Het EK wordt in april 2024 gehouden in Guimares Portugal. “Ik ben nog niet officieel geselecteerd, maar ik heb wel twee keer de limiet en drie keer een wildcardscore gesprongen, dus ik hoop in januari de bevestiging te krijgen dat ik in april naar het EK in Portugal mag,” aldus Jordy Mol

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie