Abbekerker voor de rechter, huurde moordenaar in om twee personen te vermoorden

ABBEKERK – De 33-jarige Yordan L. uit Abbekerk mag zich komen verantwoorden bij de rechter in Alkmaar omdat hij er van wordt verdacht in de periode tussen 22 juli 2021 en 20 april 2022 een ‘huurmoordenaar’ geld in het vooruitzicht had gesteld om twee personen om het leven te brengen.

De raadsman van Niek Hendriksen stelde tijdens een pro forma zitting in 2022 echter dat zijn cliënt in een positie is gebracht waarin hij zich niet kan verdedigen. De verdenking zou berusten op een enkele opname die het OM kreeg van Geurt Roos, een topcrimineel die L. ontmoette in de gevangenis. Deze opname is echter bewerkt, en Roos heeft aangegeven dat hij het origineel heeft vernietigd. L. vertelde zelf tijdens deze zitting: ,,Ik zou mijn zusje en haar vriend nooit wat willen laten overkomen.

L. zit is hij begin 2022 werd aangehouden gedetineerd, een eerder verzoek in juni 2022 om zijn detentie te schorsen werd door de rechtbank geweigerd.

L. werd eerder al eens door de politierechter veroordeeld tot twee weken voorwaardelijke celstraf wegens vermeende verkrachting van de vrouw die hem tijdelijk in huis had opgenomen. Het zou toen gaan om een nachtje opvang, maar dat werden bijna twee maanden. Niet lang daarna bleek dat er vanaf die rekening allerlei bedragen zijn overgemaakt naar rekeningen waar de eigenares niets van afwist. Het ging om ruim 5.000 euro. Het geld ging onder meer naar goksites. Het slachtoffer denkt dat de verdachte de pincode van haar zakelijke bankpas heeft opgevangen toen zij bankzaken met haar financieel adviseur besprak.