Jeu de boules club Westrand uit Wervershoof wint wisselbeker

WERVERSHOOF – Zaterdag 15 juni werd er voor de eerste keer een streek Jeu de Boules toernooi georganiseerd. “In het verleden hadden wij als Tennisvereniging Santana een tennistoernooi met Tennisvereniging De Drieban uit Venhuizen”, Vertelde Kees Hof voorzitter van de Jeu de Boules club, die ondergebracht is bij Tennisvereniging Santana.

Wij begonnen met 3 banen en hebben deze nu uitgebreid naar 8. Daarom dachten wij, laten we kijken wie er in de buurt met ons een uitwisseling wil houden. De verenigingen Westrand (Wervershoof) en De Woid (Lutjebroek) vonden het een geweldig idee, En daarom spelen wij met 3 teams van 15 deelnemers tegen elkaar. Mannen en vrouwen. Je kon duidelijk zien dat Westrand en De Woid al langer speelden. Santana bleef achter met de punten.” gaat Hof verder.

Het maximale van 13 punten werd zelden gehaald. Uiteindelijke winnaar werd Westrand met een totaal van 213 punten, De Woid werd 2e met 208 en Santana bleef steken op169 punten. Westrand kreeg de wissel cup met de grote oren. De zaterdag voor Vaderdag organiseren zij volgend jaar de uitwisseling.  Ondanks de enkele bui regen was het een geslaagde uitwisseling.