Jan Oostrom neemt afscheid van zijn cliënten en ziet plein naar hem worden vernoemd

WOGNUM – Jan Oostrom nam vrijdag 3 juni jl. afscheid van zijn cliënten op het terrein van WilgaerdenLeekerweideGroep in Wognum. Een feest met cliënten, dat moest het van Jan worden na ruim veertig jaar trouwe dienst als gedragsdeskundige voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kort na de oprichting van Leekerweide kwam Jan in dienst en kent veel cliënten al sinds die tijd. Door de jaren heen zag Jan het aantal cliënten groeien en hij zag de problematiek veranderen naar steeds bredere en complexere hulpvragen. Jan stond altijd klaar voor zijn cliënten, hun verwanten, collega’s en vrijwilligers. Bij de één een bakje koffie en een luisterend oor, de ander een praktische tip voor het leven of voor een mooi muzieknummer en een derde gaf hij individuele behandeling.

Voor zijn collega’s en de vrijwilligers was Jan altijd bereid om in de avonduren een inspirerende training te geven om zo zijn kennis te delen. Jan werd vrijdagmiddag in het zonnetje gezet door de cliënten met mooie dankwoorden, liedjes en verhalen. Hierop volgt op 24 jun een afscheidssymposium waar Jan afscheid neemt van samenwerkingspartners, vrijwilligers en collega’s.

Als dank voor zijn grote betrokkenheid in zijn werk is het plein bij de dagbesteding vernoemd naar Jan. Cliënten kunnen vanaf nu heerlijk in de zon tot rust komen op het Jan Oostrom plein.