Irene Schouten wint massa start worldcup ronde 4 in Calgary Canada

HOOGKARSPEL – Met ijzeren hand regeren Marijke Groenewoud en Irene Schouten bij de massa start. En ook deze keer kwamen de rijdsters in het peloton er niet aan te pas. Zelfs de steeds sterker wordende Blondin moest het afleggen tegen de twee schaatssters van de Zaanlandia ploeg.

De race werd hard gemaakt door Marijke Groenewoud die na een 6 tal ronden er vandoor ging en 4 schaatssters meekreeg, sleurend aan de kop nam het kopgroepje snel afstand van het peloton met o.a. Irene Schouten en Blondin.

Voor Irene zat het wel gebakken, het waren de Canadese vrouwen die aan de bak moesten om het kopgroepje weer te achterhalen waardoor Irene enkel maar hoefde te volgen. Mochten de Canadese vrouwen het kopgroepje niet bijhalen dan was Marijke Groenewoud zeker de winnares geworden omdat zij over de beste eindschot beschikte van het kopgroepje.

Pas op 3 ronden voor het einde wisten de Canadese vrouwen het kopgroepje weer bij te halen en begon het spel van de eindsprint. op een halve ronde voor de finish gaf Irene zoals altijd vol gas en moesten de overige schaatssters lijdzaam toekijken hoe ze met grote voorsprong de winst in de 4e ronde van de worldcup greep.

Ivanie Blondin werd ruim achter Irene Schouten tweede voor Marijke Groenewoud die de derde plaats greep. Ivanie Blondin wisselde in de tussenstand wel van plaats met Groenewoud en staat nu 2e 13 punten achter Irene Schouten.

De eerste reeks van van de wereldbeker zit er op, de laatste twee worden in februari verreden in Polen.