Irene Schouten start het WK-afstanden vanavond in de 5e rit tegen de Poolse Magdalena Czyszczon

HOOGKARSPEL – Vandaag zal duidelijk worden of Irene haar dip te boven is, de veelvoudige kampioen bij het schaatsen had afgelopen jaar teveel van zichzelf gevraagd waardoor ze tegen zeldzame nederlagen aanliep.. Voor de camera van de NOS, vertelde ze in tranen dat het een heel zwaar jaar is geweest, Drievoudig Olympisch Kampioen, Wereldkampioen, Europees Kampioen en Nederlands Kampioen. Daarnaast nog getrouwd, een huis aan het bouwen.. Een mens kan ook teveel van haar lichaam vragen.

Het WK-afstanden wordt gehouden in Thialf in Heerenveen en start met de 3000 meter voor dames. Irene Schouten is 1 van de kanshebber op de zege, maar Ragne Wiklund (Noorwegen) en Isabelle Weidemann mogen zeker niet vergeten worden, zeker Wiklund heeft Irene al een paar keer verslagen op de 3000 meter en verkeerd ook in topvorm. De Canadese Weidemann mag ook tot de grote kanshebbers worden gerekend.

Joy Beune en Antoinette Rijpma-de Jong zijn de overige deelneemster die in de oranje pakken gaan proberen om op het podium te komen.

Irene Schouten start in de 5e rit, voor haar directe concurrenten Wiklund en Weidemann en de start is om 18:20 uur.