Medemblikker zonder advocaat in strafproces: ,,Het gaat allemaal langs mij heen”

MEDEMBLIK – ,Ik heb totaal geen idee wat hier gebeurd.” zo reageerde de 39-jarige J. S. uit Medemblik donderdag op de officier van justitie bij de rechtbank in Alkmaar.

Het was de bedoeling dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de Medemblikker zou worden voorbereid, maar dat bleek nog enigszins lastig. S. zegt namelijk geen geld meer te hebben voor een advocaat nadat zijn ex hem jarenlang zou hebben kaalgeplukt, en hij begreep maar weinig van wat er tijdens de zitting werd gezegd.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft S. tussen 3 mei 2013 en 1 juni 2016 zijn toenmalige stiefzoontje van 5 jaar oud ernstig verwaarloosd. Hij zou het jongetje continu hebben uitgescholden en urenlang in zijn kamer hebben opgesloten. S. stelt echter dat zijn ex en haar famillie er vooral op uit zijn om hem kapot te maken.

De officier van justitie deed een aantal verzoeken tijdens de zitting, maar de Alkmaarse rechtbank wees die allemaal af.

Volgens de rechters is het onderzoek in de zaak tegen S. op dit moment onvolledig. Verder werd er besloten dat S. moet worden bijgestaan door een advocaat in het verdere verloop van het proces.

Wanneer de zitting opnieuw moet voorkomen is op dit moment nog niet duidelijk.

Loading