Irene Schouten genomineerd voor titel ‘Sportvrouw van het jaar’

HOOGKARSPEL – Na een voor Irene fantastisch verlopen schaatsseizoen 2021/2022 waarin ze vrijwel alle titels in het langebaanschaatsen pakte, o.a. 3 gouden medailles op de Olympische Spelen, kon het natuurlijk niet uitblijven dat ze ook genomineerd zou gaan worden voor de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’.

Samen met schaatsster Suzanne Schulting, de keizerin op de Shorttrack tijdens de Olympische Spelen, en wielrenster Annemiek van Vleuten de in haar afscheidsjaar nog even regelmatig het hele peloton op een hoop reed en wereldkampioen werd.

Het was voor de jury geen eenvoudige opdracht om de lijst van 10 nominaties terug te brengen naar 3 genomineerden. Er werd al gedacht om geen 3 maar 4 of 5 vrouwen te laten meedingen naar de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’ maar de jury besloot omdat niet te doen waardoor Femke Bol en Ireen Wüst afvielen.

Bij de heren is natuurlijk Max Verstappen genomineerd voor de titel ‘Sportman van het Jaar’ samen met schaatser Thomas Krol en baanwielrenner Harry Lavreysen.

Bij de sportploegen zijn de shorttrack relay vrouwen, atletiek estafette vrouwen 4x 4000 meter en de Tourploeg van Jumbo-Visma genomineerd.

Bij de paralympiërs zijn Diede de Groot, Jetze Plat en Sanne Voets genomineerd en bij de coaches Jeroen Otter, Sarine Wiegman en Eelco Meenhorst.

De uitslag wordt op 21 december 2022 bekendgemaakt en is live te zien op NPO 1 vanaf 20:30 uur.