Irene Schouten gekozen tot sportvrouw van 2022

HOOGKARSPEL – Het jaar 2022 was al een jaar van ongekende hoogte voor Irene Schouten, de lijst van titels is lang, erg lang, Nederlands Kampioen, Europees Kampioen, Wereldkampioen en drievoudig Olympisch Kampioen en als kers op de taart getrouwd met haar ‘Dirkjan’.

Woensdagavond vond de uitreiking plaats en waar drie vrouwen waren genomineerd voor de titel ‘Sportvrouw van het jaar 2022’ Naast Irene Schouten ook shorttrackster Suzanne Schulting, die net zoals Irene ook 3x goud won op de Olympische Spelen en wielrenster Annemiek van Vleuten die in 2022 alles won wat er maar te winnen was, De Giro, de Tour de France en ze werd wereldkampioen op de weg.

De prijs werd uitgereikt door voetballegende Ruud Gullit.

Irene liet na de uitreiking weten dat deze prijs heel veel voor haar betekent, daarmee wees ze naar de andere genomineerden die ook uitzonderlijke prestaties hadden neergezet. Ze bedankte haar team, haar coaches die er voor hebben gezorgd dat ze deze prestatie kon verrichten. Irene kreeg aan het begin van het seizoen behoorlijk veel commentaar over haar manier van trainen en velen vonden dat ze een andere aanpak moest gaan hanteren. ‘gelukkig geloofde ik in mijzelf’ aldus de sportvrouw van 2022.

Bij de mannen werd zoals verwacht Max Verstappen de sportman van 2022.