Maria Bernadetteschool zwaaide meester Bart Rosa Bian uit, 44 jaar les gegeven, nu tijd voor iets anders

MEDEMBLIK – Hoog bezoek afgelopen dinsdag op de Maria Bernadette School in Medemblik, de Medemblikse versie van koning Willem-Alexander en koningin Maxima waren naar de school gekomen om de directeur van de school te belonen voor zijn 44 jaar lange inzet op de Maria Bernadette School.

De dag begon voor de schooldirecteur toen hij thuis werd opgehaald door een jeep die hem naar ‘zijn school’ bracht. Op het schoolplein wachtte een grote verrassing, daar werd Bart Rosa Bian tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemd.

Het feest werd binnen doorgezet, kinderen mochten samen met de afscheidnemende meester een taartje eten in de speciale ‘Bart taartproeverij’ en mochten de kinderen een muzikale workshop volgen waarna in de middag het feest werd vervolgd in het Oorlogsmuseum in Medemblik waar de kinderen optraden voor meester Bart en zijn vrouw Lianne.

Speciaal voor meester Bart was er een afscheidslied ingestudeerd:

Dag, dag, tot ziens en veel geluk
Voor jou zingen we luid
Dag, dag, tot ziens en veel geluk
We zwaaien jou nu uit

Zongen de kinderen luid.

Stilzitten zit er niet in voor meester Bart nu hij met pensioen is, meester Bart heeft al een tijdje kinderen uit de Oekraïne onder zijn hoede waar hij zich voor inzet en dit ook blijft doen.

Loading