Interview Theo en Jacco Spil over 40 jaar bakkerijmuseum Medemblik

MEDEMBLIK – 40 jaar geleden vroeg Theo Spil aan zijn vrouw Ans of zij nog toekomstplannen had, haar vader was net daarvoor overleden en had een hoop spullen achtergelaten. Op de vraag van Theo wist Ans direct te antwoorden, zij wilde graag een bakkerijmuseum beginnen als eerbetoon aan haar overleden vader.. Zo gezegd, zo gedaan. Ans werd directeur, het spaargeld werd aangesproken en het bakkerijmuseum kon van start gaan.

Samen met zijn zoon Jacco, de huidige directeur van het bakkerijmuseum, doet Theo Spil zijn verhaal voor de camera van Medemblik Praat.. Over hoe ze in het klein zijn begonnen in het voormalige weeshuis van Medemblik, daarna naar een klein pandje zijn verhuisd in de Tuinstraat, een pandje dat voor de neus van Theo en Ans werd weggekocht door IJsbrand Knol maar die direct aan beiden vertelde dat ze wat hem betrof hun museum er in mochten gaan vestigen..

Alle betrokkenen van het Bakkerijmuseum vieren in het weekend van 1, 2 en 3 juli het veertigjarig bestaan en Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland heropent het museum officieel.

Het jubileumweekend wordt vrijdag geopend met de vrijwilligers, zaterdag vindt de heropening plaats vanaf 15.30 uur en op zondag, als het echt veertig jaar geleden is dat het museum de eerste dag open was, zijn bezoekers van harte welkom.

In het museum wordt een speciale expositie getoond over de afgelopen veertig jaar en iedereen krijgt 40% korting op de entree. Helemaal lekker is dat er vanaf 10.00 uur twintig zakken snoep met elk twee vrijkaartjes voor het museum te vinden zijn op veel verschillende locaties in Medemblik. De Oude Bakkerij is natuurlijk niet voor niets al die jaren ‘het lekkerste museum van Nederland!’

Hieronder het hele interview met Theo en Jacco Spil