Share

Ineens hangen er camera’s. Medemblik doet verkeersonderzoek in Andijk

ANDIJK – Op dit moment wordt er op de Kleingouw in Andijk een verkeersonderzoek uitgevoerd. Dit doet de gemeente Medemblik door middel van kentekenonderzoek (kentekencamera’s) op 4 locaties en telslangen op een aantal omliggende wegen. Op deze manier brengt de gemeente Medemblik in beeld welk deel van de Kleingouw door welke soort verkeersdeelnemer wordt gebruikt.

  • Is er veel verkeer tussen de dorpen zelf?
  • Is er veel sluipverkeer op de Kleingouw?

Beeld van de verkeersveiligheid

De resultaten van het onderzoek kan de gemeente Medemblik uitsplitsen naar personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens, landbouwverkeer, etc. Deze gegevens gebruiken ze om een compleet verkeersveiligheidsbeeld te schetsen van de huidige situatie op en nabij de Kleingouw.

Geen persoonsgegevens

De camera’s registreren slechts kentekens en koppelen daar een voertuigtype aan. Er worden in dit onderzoek op geen enkele wijze persoonsgegevens geregistreerd.

Het verkeersonderzoek neemt circa 2 weken in beslag.

Totaal aantal keren gelezen: 62 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen