In de meivakantie op avontuur met de Stoomtram Hoorn – Medemblik

HOORN/MEDEMBLIK – De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint… Stap in, beleef en ontdek de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Kinderen zijn deze Meivakantie extra welkom bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik!

Foto: Thom Meendering

Reis mee

Op het sfeervolle tramstation van Hoorn ga je in een keer 100 jaar terug in de tijd. In het Bello Atelier wordt de Tram voor Bello gerestaureerd en vind je de indrukwekkende stoomlocomotieven.

Op Tramstation Hoorn is bovendien de SpoorTuin geopend. Hier ontdek je de werking van rails, treinen en trams als vervoermiddel. Midden in een ‘super-modelspoorbaan’ kunnen goederen worden vervoerd tussen de stations ‘Hoorn’ en ‘Medemblik’. 

In de meivakantie wordt de dienstregeling verder uitgebreid en zijn er dagelijks twee stoomtrams onderweg.

Stoomsafari

Alle kinderen krijgen de GRATIS Stoomsafarikoffer vol leuke opdrachten over de stoomtrams en de mensen die de stoomtrams laten rijden. Help de arbeider een handje bij het inladen van de goederen op station Wognum of knip je eigen kaartje bij de conducteur. En vergeet natuurlijk vooral niet een kijkje te nemen bij het kolenvuur van de stoker!

Meer informatie en tickets: www.stoomtram.nl