Iedereen die 18 jaar wordt krijgt een kaartje van de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Hart voor Medemblik vroeg de gemeente Medemblik of het mogelijk was om net zoals in Utrecht jongeren die 18 jaar worden een verjaardagskaart te sturen. Volgens Hart voor Medemblik krijgen jongeren die 18 jaar worden ineens te maken met veel zaken die geregeld moeten worden, zaken als een DigiD aanvragen, een zorgverzekering afsluiten, studiefinanciering aanvragen, inschrijven voor een woning en nog veel meer.

De twee initiatiefnemers Dieter Venema en Thom Meendering van Hart voor Medemblik laten weten verheugd te zijn over het omarmen van het voorstel van Hart voor Medemblik door het college. Volgens beiden is de verjaardagskaart niet enkel bedoeld om de jarige te feliciteren met haar/zijn verjaardag maar ook om te ondersteunen in de wirwar van nieuwe regels die een 18-jarige op haar/zijn pad tegenkomt.

Dieter Venema en Thom Meendering van Hart voor Medemblik zijn verheugd dat de gemeente Medemblik hun initiatief omarmt. In een verklaring leggen ze uit: “We willen jongeren niet alleen feliciteren met hun 18e verjaardag, maar ook ondersteunen bij het navigeren door de nieuwe verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. We zijn ervan overtuigd dat deze verjaardagskaarten een waardevolle aanvulling zijn op de bestaande voorlichting en ondersteuning voor jongeren in onze gemeente.”

De gemeente Medemblik laat in een reactie weten dat recent de SED-gemeenten , Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zelfs een speciale website hiervoor in het leven hebben geroepen, https://www.18insed.nl/. De gemeente Medemblik steunt dit initiatief van harte en gaat kijken op welk wijze ook Medemblik dit kan gaan invoeren in het sociaal domein.