Hoger beroep tegen Jama A. van start, werd vrijgesproken van doodslag op Dimitri uit Hoorn

NIBBIXWOUD – De 35-jarige Jama A. uit Nibbixwoud die 8 augustus 2020 in Nibbixwoud de 26-jarige gehandicapte man Dimitri uit Hoorn zou hebben gedood staat aankomende woensdag 8 november weer voor de rechter in het gerechtshof in Amsterdam waar het hoger beroep plaatsvind.

Lees ook: Rechtbank spreekt de Jama A. uit Nibbixwoud vrij van betrokkenheid dood Dimitri uit Hoorn

Jama A. en Dimitri gingen op 7 augustus 2020 stappen in het centrum van Hoorn. Ze zouden daarna samen op de scootmobiel van Dimitri naar Nibbixwoud zijn gereden, waarna er ruzie ontstond. Jama A. werd ervan verdacht dat hij met een hard voorwerp op het hoofd van het slachtoffer heeft geslagen en hard op zijn hals heeft gedrukt.

Tijdens de inhoudelijke rechtszitting eiste het openbaar ministerie 15 jaar gevangenisstraf tegen Jama A. maar tegen alle verwachtingen in sprak de rechtbank hem vrij omdat het bewijs, zoals de camerabeelden, te onduidelijk waren en dat het daarom niet vast te stellen was of Jama A. op 8 augustus 2020 betrokken is geweest bij de dood van Dimitri. Wel kreeg Jama A. 3 jaar celstraf voor de inbraak bij een toen 87-jarige inwoner in Medemblik die door Jama A. zwaar werd mishandeld met een ijzeren voorwerp. De buit bedroeg toen 100 euro.

Lees ook: Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Jama A.

Het openbaar ministerie kon zich niet vinden in de vrijspraak en tekende hoger beroep aan evenals Jama A. die de 3 jaar straf aanvecht in het hoger beroep.