Hoe een ruzie om een broek en 100 euro het leven van de 14-jarige Dani kostte.

HOORN – Twee gezinnen kapot gemaakt door een ruzie over een broek en 100 euro, twee gezinnen die de toekomst van hun beide zonen heel anders hadden zien gaan verlopen. Er was de dag voor de steekpartij op het Oscar Romero al een woordenwisseling tussen beide jongens geweest, waarna de 16-jarige verdachte H., die geen leerling is op de Oscar Romero, naar de jongen riep dat hij de volgende dag terug zou komen.

Voor de leerlingen van het Oscar Romero is het een nachtmerrie geworden, veel leerlingen zagen de steekpartij gebeuren, zagen hoe de jongen nog naar binnenliep, leerlingen die hem hielpen het bloed te stelpen, ambulancepersoneel die alles op alles hebben gezet om de bloedingen te stelpen. Maar helaas overleed de 14-jarige Dani uit Westwoud afgelopen zondag in het AMC in Amsterdam aan zijn verwondingen.

De burgemeesters van Hoorn en Drechterland laten weten diep geraakt te zijn door de gebeurtenis en zullen later vandaag met een statement komen. De omwonenden van de Oscar Romero zijn in shock, de directe buren weten te vertellen dat juist het Oscar Romero een school is waar nooit iets gebeurt qua rottigheid. ‘En dan nu dit, mijn hart huilt,’ zegt een buurvrouw die bij de bloemen en kaarsen staat op de plek waar de jongen is neergestoken.

De 16-jarige H. zijn detentie is door de rechter-commissaris vorige week met 2 weken verlengd en zit in volledige afzondering, hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het is vrijwel zeker dat over 1. 5 week de rechter-commissaris de detentie met 3 maanden gaat verlengen.

In een statement zegt de leiding van het Tabor College :

Afgelopen woensdagmiddag vond er een vreselijk steekincident plaats bij Oscar Romero. Het slachtoffer, een leerling uit leerjaar 2, belandde zwaargewond in het AMC. Het zwartste scenario heeft zich vandaag, zondagmiddag, voltrokken. Hij is overleden. Een ongekend zware klap voor zijn familie.

Een ongekend zware klap voor zijn medeleerlingen.

Een ongekend zware klap voor de medewerkers van Oscar Romero en voor alle medewerkers van het Tabor College.

Een zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn.

Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, klasgenoten en iedereen die hem moet missen.

Namens Tabor College,
Wessel van de Hoef (rector Oscar Romero) en Sense de Groot (voorzitter CvB)