‘Het is niet mijn verwachting’. Evelien Vijn is niet optimistisch na haar prima verlopen massa start

WIERINGERWERF – De 19-jarige sportvrouw uit Wieringerwerf liet vorig seizoen op de massa start al zien dat zij iemand is waar rekening mee moet worden gehouden, en zondagavond tijdens de massa start bleek dat maar weer eens al te goed.

Uitkomend voor haar nieuwe team Jumbo-Visma mocht Evelien Vijn aantreden op de 3000 meter en op de massa start. De 3000 meter werd niet wat ze had gehoopt, ze eindigde in de achterhoede waardoor ze ook niet mee mocht doen op de 5000 meter.

Maar het verlies op de 3000 meter werd op de massa start meer dan goed gemaakt. Tot een paar ronden voor het einde wist Evelien zich in te houden, tot het moment dat Marijke Groenewoud en Irene Schouten het tempo gingen verhogen en Evelien het gaatje naar de koplopers in haar eentje dicht reed en zich als vierde aansloot bij de koplopers.

Tijdens eindsprint probeerde Evelien nog wel mee te doen om de prijzen maar dat was net te hoog gegrepen waardoor ze als vierde eindigde vlak achter de winnares Marijke Groenewoud en de nr. 2 Irene schouten. Robin Groot wist nipt voor Evelien over de streep te komen.

Tegen Medemblik Praat vertelde Evelien Vijn direct na de wedstrijd op de vraag of ze denkt geselecteerd te gaan worden voor de worldcup in Stavanger Noorwegen: “Is niet mijn verwachting maar ben tevreden met vandaag. Gisteren ging helaas nog niet zoals ik wilde maar dat komt wel weer goed!

Loading