Het was een ‘dramatisch slechte race’

HOOGKARSPEL – Na de fantastische 5000 meter van afgelopen weekend was de hoop groot dat ook in Polen Irene Schouten op de 3000 meter zou laten zien dat het weer als vanouds was. Natuurlijk waren daar de Noorse Wiklund, die de laatste 2 seizoen Irene Schouten op deze afstand regelmatig heeft weten te verslaan en ook Marijke Groenewoud liet zien dat het voor Irene niet zomaar een gewonnen race is.

Irene moest al in de tweede race starten, dit vanwege haar eerdere slechte 3000 meter in China waar ze achtste werd, tegen de Canadese Laura Hall die totaal geen tegenstand kon geven aan Irene waardoor ze de 3000 meter in haar eentje moest rijden en in een tijd van 4.07.74 over de finish kwam. Direct na haar race liet ze ook blijken teleurgesteld te zijn over haar race.

De winst op de 3000 meter ging eigenlijk zoals verwacht naar Ragne Wiklund die een mooie vlakke race schaatste en in 4.06.67 over de finish kwam voor Marijke Groenewoud die een halve seconde sneller de 3000 meter wist te schaatsen dan Irene Schouten en in 4.07.03 over de finish kwam.

Na afloop liet Irene voor de camera van de NOS ook duidelijk haar ontevredenheid over haar race blijken. ‘Het was een dramatisch slechte race’ aldus de schaatsster uit Hoogkarspel.

Zondag staat er nog de massa start voor Irene op de agenda, samen met Marijke Groenewoud zal ze dan weer proberen de zege voor zich op te eisen.