Het sprookje blijft maar voortduren voor Action, en nu verlagen ze ook nog eens de prijzen

ZWAAGDIJK-OOST – Bijna 2500 winkel in 11 landen, tussen juli een september gaven de Action klanten bijna 8 miljard euro uit in de winkels van Action, omzet steeg in het derde kwartaal met 25% en de winst steeg nog forser naar 1065 miljoen euro voor Ebita, een stijging van 31%.

Dit jaar opende Action ruim 150 winkels in Europa, je komt ze daarom ook vrijwel in elke grote stad in Europa tegen. Hierdoor mag Action zich Nederlands succesvolste winkelketen heten. Kruidvat en Hema komen slechts tot 1300 en 740 winkel in Nederland én België.

Lees ook: Het wonder van Enkhuizen blijft maar groeien en groeien, record eerste kwartaal voor Action

Grootaandeelhouder 3i schat Action op 28 miljard euro

Daarmee is Action bijna net zo groot als Ahold, de moedermaatschappij van o.a. Albert Heijn en Delhaize. Bedrijven als ABN Amro en Philips laat Action ruimschoots achter zich in waarde. Door de inkoop van aandelen voor een bedrag van 1,6 miljard euro kan 3i een kleine 880 miljoen euro bijschrijven op de rekening waarvan 3i weer 524 euro gaan gebruiken om nog meer aandelen in te kopen van Action. Het belang steeg hierdoor naar 54,8%.

Winst omhoog, prijzen naar beneden

CEO Hajir Hajji

Om ook de consument nog meer mee te laten profiteren van het enorme succes van Action heeft het bedrijf besloten om in de maanden november en december de prijzen van veel producten te verlagen. CEO Hajir Hajji: “Het aanbieden van producten tegen de laagst mogelijke prijs zit in ons DNA. Sinds afgelopen zomer zien we dat de trend van hogere inkoopprijzen is omgekeerd, waardoor we al meer dan 900 artikelen (15% van ons assortiment) in prijs konden verlagen, soms met meer dan 10%. Natuurlijk zien we ook nog steeds stijgingen in de kosten zoals huur en arbeid, maar per saldo zijn we in staat om de prijzen van verschillende producten te verlagen. Onze klanten blijven in ieder geval de rest van dit jaar en dus ook tijdens de feestdagen van meer prijsverlagingen profiteren.”

SOS Kinderdorpen en FC Straat

Action laat ook haar sociale kant zien door de samenwerking met SOS Kinderdorpen voor drie jaar te verlengen en daarboven op geeft Action ook nog een algemene donatie. Via haar partners heeft Action wederom financiële hulp geboden en heeft Action noodhulp producten geleverd. Tot slot heeft Action ook nog FC Straat omhelst, FC Straat is Nederlands grootste straatvoetbalclub.