Het wonder van Enkhuizen blijft maar groeien en groeien, record eerste kwartaal voor Action

ZWAAGDIJK-OOST – Je kan het met recht het wonder van Enkhuizen gaan noemen. Action, van een kleine winkel uitgegroeid naar nu ruim 2300 winkels met een omzet in het eerste kwartaal van 2023 van bijna 2.5 miljard euro. Action opende ondertussen ook nog eens 34 nieuwe winkels in Europa waaronder Slowakije.

Afgelopen jaar draaide Action al een record omzet van bijna 9 miljard euro, ondanks de coronacrisis en 2023 is hard op weg om dit record te verbreken. De totale waarde van Action is de 24 miljard euro gepasseerd, ruim een derde meer dan in 2022 en mocht moedermaatschappij 3i Action naar de beurs gaan brengen dan is het flink cashen. 3i heeft bijna 53% van de aandelen Action in haar portefeuille.

Hogere prijzen

Ondanks dat ook Action de prijzen heeft moeten verhogen is het winkelbedrijf voor gekozen als beste van alle Nederlandse winkelketens als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding en staat Action ook in de top 3 van sterkste retailmerken van Nederland en is het de nr. 2 wat groeiverwachtingen betreft.

Action is de snelst groeiende non-food discounter in Europa en biedt een steeds wisselend aanbod van ca. 6000 producten in ruim 2250 winkels aan meer dan 15 miljoen klanten per week. Daarnaast bezoeken wekelijks nog eens 6,5 miljoen consumenten de website Action.com. Action biedt werkgelegenheid aan 80.000 mensen in 11 landen – met meer dan 136 verschillende nationaliteiten.