ANDIJK – De plannen voor de komst van 15 tot 30 flexwoningen van Clean2Anywhere aan Kleingouw 71 – 84 worden aangepast zegt directeur Hans Kröger van Woningstichting Het Grootslag. Tijdens de informatieavond kregen de inwoners van Andijk de plannen te horen en werd er verteld wat de flexwoningen van Clean2Anywhere inhouden. Het Grootslag heeft reeds een aantal van deze woningen afgenomen van het bedrijf uit Hoorn.
Lees ook: Flexwoningen aan de Kleingouw te Andijk
Bang voor waardevermindering huis
Diverse mensen die naar de informatieavond waren gekomen waren vooral bang dat hun huis in waarde zou gaan dalen als er tot 30 flexwoningen zouden komen, maar ook het aantal van 15 tot 30 was volgens diverse bezoekers een te groot aantal.
Wethouder Jeroen Broeders (MORGEN!), die ook aanwezig was op de informatieavond, vind de oplossing van Flexwoningen een mooie tijdelijke oplossing om de woningnood onder de jongeren op te lossen.
De locatie maakt onderdeel uit van grondexploitatie De Linten. Het Grootslag krijgt de gronden in erfpacht en betaalt daar een vergoeding voor. In de grondexploitatie is rekening gehouden met een opbrengst uit grondverkoop. Wanneer op de locatie tijdelijke flexwoningen komen, heeft dat effect op het grondexploitatiesaldo. Bij het uitvoeringsbesluit zullen de gevolgen van flexwoningen worden verwerkt in de grondexploitatie en aan de raad ter besluitvorming worden voorgelegd.
Waardedaling van je pand is, hoe begrijpelijk ooit, nooit een argument bij bezwaar maken. Het telt niet mee. Wel kan men later (tot 5 jaar na definitief worden van het bestemmingsplan of vergunning) een planschadeclaim indienen bij de gemeente. Daarvoor hoeft iemand zich niet eens verzet te hebben tegen de plannen! Als de claim wordt toegewezen krijgt men dan een tegemoetkoming in de schade (geen volledige vergoeding, dat is nooit mogelijk). De eerste 2% is ook altijd voor uw eigen risico (normaal maatschappelijk risico noemt de wet dat). De claim kunt u indienen bij de gemeente (pas als de plannen definitief zijn geworden) en die legt de rekening vervolgens neer bij de initiatiefnemer, in dit geval Grootslag. Zo werkt het, als argument om plannen tegen te houden kunt u het niet gebruiken.
hoe begrijpelijk ooit… moet zijn: hoe begrijpelijk ook.