Stoomlocomotief 26 (Foto: aangeleverd)
Share

De Museumstroomtram gaat weer rijden, eerste testrit van stoomloc 26 met succes verlopen

HOORN/MEDEMBLIK – De stoomtram rijdt weer! Stoomlocomotief 26 van de Limburgsche Tramweg-Maatschappij heeft een eerste testrit gemaakt langs een geheel nieuw perron in Hoorn en over vele honderden meters spoor, die in de afgelopen winter zijn vernieuwd.

Geslaagde proefrit

De technische proefrit tot het station van Wognum verliep zonder problemen. Daarmee is de Museumstoomtram klaar voor een nieuw rijseizoen. Vanaf zaterdag 1 april kan vrijwel dagelijks met de stoomtram worden gereisd tussen Hoorn en Medemblik en per aansluitende bootdienst tussen Enkhuizen en Medemblik.

Meereizen in april

De stoomtrams rijden tot eind december en de maand april heeft al direct veel te bieden. Het begint al met de Museumweek van 1 tot en met 7 april. De Museumkaart kun je die week delen met een ander, zodat hij of zij bijvoorbeeld gratis kan meereizen met Stoomtram en Boot. Op beide Paasdagen rijden de stoomtrams volgens een uitgebreide dienstregeling en vanaf medio april wordt het weer bijzonder mooi tussen Hoorn en Medemblik. Dan rijden de trams langs de bloeiende bollenvelden.

Voor alle info & tickets: stoomtram.nl

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl